maanantai 9. heinäkuuta 2012

Perinteinen mansikkatäytekakku

Meidän perheessä on ollut perinteenä tehdä mansikkakakku aina kesäisin, kun mansikoita on vaan tullut kunnolla myyntiin. Eilen päätin, että leipoisin tämän perinteeksi muodostuneen kakun, kun kesäkin tuntuu pian loppuvan :D Mutta tänään leivoin aamulla kakkupohjan ja yhdessä meillä Annikan ja Even kanssa täytettiin kakku ja koristeltiin :)) Ja tietysti herkuteltiin, Frendejä katsoessa (mikäs sen parempaa, kuin ruoka, ystävät ja Frendit) =))


kakkupohja:

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutukseen:

n. 2 dl maitoa

täyte:

lettuhilloa ja kuningatarhilloa
kermavaahtoa (kermaa minulla meni koko kakkuun vajaa litra)
viipaloituja mansikoita (mansikoita riittää koko kakkuun reilu 500 g)

koristeluun:

kermavaahtoa
viipaloituja mansikoita

Kakkupohjan ohje: Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla nostellen taikinaan sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.  


Kakun kokoaminen: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja aseta alin pohja tarjoiluvadille, kostuta maidolla, levitä hilloa, mansikkaviipaleita ja kermaa ja tee toiselle kakkupohjalle samoin. 



Aseta ylin kakkupohja kakun päälle, kostuta ja levitä kermavaahtoa tasaisesti sen päälle ja reunoille. 



Asettele pilkotut mansikat kakun päälle ja tee lopuksi kermapursotukset. Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä, kun kakku on makuuntunut :))

Aikaa kakkuun meni: kakkupohjaan 1 tunti  ja täyttöön ja koristeluihin n. 1,5 tuntia
 




Suuri kiitos Annikalle upeista kuvista ja makoisaa kesää teille, lukijamme! :))

Emmi

7 kommenttia:

  1. Meilläkin mansikkakakkuja tehdään aina kun mansikat on parhaimmillaan. Väliin laitan yleensä banaania, tuoreita mansikoita survottuna ja kermaa. Muuten kakku on jokseenkin samanlainen kuin sinun. No, ei tietty yhtä kaunis;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa MaMMeli, voi kun sinunkin kakkusi kuulostaa hyvältä, banaani sopii kyllä erinomaisesti täytekakun väliin :) Taidankin hakea palan kakkua... :)

      Poista
  2. nam nam=)! näyttää hyvälle(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Julia:) Pakko kyllä sanoa, että maistuukin hyvälle.. :)

      Poista
    2. Uskon;) alkoi heti tehdä mieli kokeilla itekkin:) Etenkin kun oli niin kostean kuuloinen, sellaset on kaikkein parhaita kakkuja=)!

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥