maanantai 20. helmikuuta 2012

Sitruunalla maustettu juustokakku

Tein ystävilleni ystävänpäiväksi tälläistä juustokakkua. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta 'Lempileivonnaiset'. Juustokakussa on makuna ripaus sitruunaa, joka mielestäni sopii hyvin ohjeeseen. Jos et ole ennen tehnyt juustokakkua, kannattaa kokeilla :) Ps. Kiitos Evelle kuvista! :)


pohja:

150 g voita
0,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rkl vettä

täyte:

400 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 dl kermaa
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl sitruunamehua

 Tee ensin pohja: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vesi, sekoita tasaiseksi ja painele 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Täyte: Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja maitorahka tasaiseksi seokseksi ja lisää muut aineet, kermavaahto viimeisenä varovasti käännellen täytteeseen. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on "tutisevaa" keskeltä, mutta hyytyy kylmässä. Anna kakun jäähtyä ja laita jääkaappiin mielellään seuraavaksi päiväksi.


 Aurinkoista viikkoa teille toivottaen,

Emmi

1 kommentti:

  1. Täällä saa aina veden kielelle..taidanpa mennä keittämään kahvia..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥