maanantai 6. helmikuuta 2012

Vuokaleipä

Nami, nami, tämä leipä on oikeasti tosi kuohkeaa ja hyvää! Vaikka leipä kohotetaan "valmiina" taikinana vain kerran, silti leipä on täynnä ilmakuplia ja siten pehmeää ja kuohkeaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä tätä leipää, onnistuu keneltä tahansa ja tulee kaupan leipää muistuttavaa :) Itse olen leiponut nyt kerran ohjeella ja huomenna ajattelin tehdä uuden leivän :)


5 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
2 tl suolaa 
1 rkl siirappia 
n. 7 dl jauhoja (vehnä-, speltti-, ruisjauhoja yms.)

Voitele vuoka voilla. Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi, kauraleseet ja ohrajauhot. Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja jätä kohoamisvaraa, vaikka näyttää, että taikinaa on vain puolilleen vuokaa, taikina kyllä kohoaa melkein vuuoan yli! Anna kohota vielä 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Paista uunissa 250 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes leipää kumisee pohjasta. Herkuttele itsetehdyllä leivällä!



Aurinkoista viikoa teille! :) 

Emmi 

7 kommenttia:

  1. Varmasti onkin hyvää! Näyttää kuohkealta ja hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Nami, täälläpä kaunis herkullinen blogi onkin.

    VastaaPoista
  3. Riitta Sinikka: Leipän on kyllä tosi hyvää, kuten varmasti jo monta kertaa sanonkin :)

    seijastiina: Kiitos :)

    VastaaPoista
  4. olis kiva nähä miltä te näytätte :)

    VastaaPoista
  5. Sellaisen postauksen voisi joskus tosiaan tehdäkin, viime vuonna meillä oli arvonta videona ja siinä näkyi me kaikki, mutta poistimme sen jo blogista aikaa sitten :) Voisinkin mainita tuosta tänään Annikalle ja Evelle :)

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä mainiolta leivältä. Päihittää kaupan leivät mennen tullen:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥