tiistai 21. elokuuta 2012

mustikkaa!

 Pikkusena mentiin äitin mukaan poimimaan mustikoita metsään. Eväitä ei tarvinnut, metsähän on ihan tuossa vieressä! Ala-asteellakin mentiin kuraista hiekkatietä pyöräillen mustikkaan.  Kaikista oli ärsyttävää poimia marjoja hirvikärpäsiä, hyttysiä ja mäkäriä väistellen. Muistan kuinka ala-asteella mentiin myös poimimaan koulun omista marjapuskista viinimarjoja. Ei kukaan siitäkään tykännyt, mutta toivottavasti tälläisiä perinteitä ei ole lopetettu!
Muistojen siivittämänä tämänpäiväiseen mustikkapiiraaseni ja valkosuklaa-mustikkamuffinsseihini.

Tälläkertaa ei lähdetty metsäänkään asti poimimaan mustikoita piirakkaan vaan omassa kukkapenkissämme on mustikkapuskia. Kun mustikoita sai niinkin paljon puskista, tein myös muffinsseja.

 Oikein herkullisia tuli kummistakin, olen oikein tyytyväinen ohjeisiin ja lopputuloksiin!

 Tässä on linkki Emmin tekemään mustikkapiirakkaan , jota vähän muokkasin niin, että laitoin 1,5 dl ohrajauhoja ja 1,5 dl vehnäjauhoja           

Valkosuklaa-mustikkamuffinit 12 kpl

3munaa
1 1/4 dl sokeria
100g voita/margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n.½ dl nestettä esim.maitoa
100g valkosuklaata paloina 
n.2 dl mustikoita

Sulata voi/margariini ja anna jäähtyä.Paloittele suklaa.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, paloiteltu suklaa ja rasva.





Lisää neste ja mustikat ja sekoita varovasti hyvin sekaisin.Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 15 minuuttia 200 asteessa.


 Jäähtyneisiin muffineihin tein vielä tuorejuustokuorrutteen joka on mm. tässä postauksessa. Sulatin kyllä vielä joukkoon valkosuklaata.







2 kommenttia:

  1. Voi miten alko tekee mieli noita valkosuklaa mustikka muffinsseja ja on jo keskiyö ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvännäköisiä!

    http://id-bn.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥