tiistai 13. maaliskuuta 2012

Mehevät suklaa-pähkinäbrowniet

 Tein viikonloppuna näitä hyvin suklaisia ja makeita brownieta, makeanystäville! Toinen siskoni, joka ei niin makeasta välitä, taas kertoi: "Kyllä mä en yhtään tykkää makeasta... Tee joskus jotain suolaista." :) Tosiaan toiselle siskolle oli aivan liian makeita ja toisen mielestä taas todella hyviä :) Ohje on Pullahiiren blogista ja vielä ohjeesta sen verran, että minua ainakin ensin epäilytti tuo sokerin määrä, mutta kyllä ne kaikki kannattaa laittaa! :)


250 g Fazerin leivontasuklaata
115 g voita
300 g sokeria
5 munaa
70 g vehnäjauhoja
70 g kaakaojauhetta
80 g hasselpähkinärouhetta

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten joukkoon. Sekoita vehnäjauhot sekä kaakao sekaisin ja sihtaa joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa sekä rouhitut pähkinät ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa n. 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Levitä massa vuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 min (brownieitten sisusta saa ja pitää jäädä tahmeaksi ja hieman raa'aksi!). Tarjoile yksistään tai esim. jäätelön kanssa :)





 Aurinkoisin terveisin, 

Emmi

4 kommenttia:

  1. Ihanalle näyttää, nam!
    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Syötävän sulosia! :) Mistä nuo ruusut on tehty? Tosi juhlavan näkösiä! Mä oon kerran hieman epäonnistuneesti tehnyt brownieita, maku oli hyvä mut ku ne oli ihan vähän liikaa uunissa eli ei jääny semmoseks sulaks sisältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maiju! :) Ruusut olen tehnyt marsipaanista silikonisella ruusu-muotilla :) Brownieitten paistoaika on kyllä ensimmäisillä kerroilla hieman vaikea katsoa, että ne ei jää liian raa'aksi tai sitten mene liian kypsiksi, mutta kokeilla vain tikulla tarpeeksi usein paistoajan ollessa melkein täynnä, niin pitäisi onnistua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥