perjantai 10. helmikuuta 2012

Kakun päällystäminen marsipaanilla

Kerron nyt tässä postauksessa, miten kakun saa päällystettyä siististi marsipaanilla, tai ainakin yritin kertoa kuvien avulla :) Ensinmäisillä kerroilla kaulitsin välillä marsipaanin liian ohueksi ja välillä taas liian paksuksi, mutta kun oppii "perussäännöt", niin kuorruttaminen on 'helppoa kuin heinänteko!' :D


Kakun pintaan pitää ensin levittää voikreemi mahdollisimman tasaisesti, tässä ohje:

 voikreemi:

120 g voita
250 g tomusokeria

Vatkaa pehmennyt voi ja tomusokeri sekaisin, ja tarvittaessa lämmitä mikrossa muutamia sekunteja, kunnes se on helpompi levittää kakun päälle. 


Kauli marsipaani reilusti kakkua suuremmaksi, noin. 2,5-3,5 mm, kakun koosta riippuen. Nosta marsipaanilevy mahdollisimman keskelle kakkua, tarvittaessa kääri marsipaani varovasti kaulimen ympärille ja pyöräytä siitä kakun päälle tai vain nosta käsin.


Painele marsipaania varovasti kakkualustaa kohti, varo ettei marsipaani kuitenkaan repeä! Jos marsipaaniin tulee "ryppyjä", siloita ne vetämällä marsipaania hieman alustaa kohti ja yritä saada hellästi painettua marsipaani kakun päälle. Siloita kakun pinta käsin. 


Leikkaa ylimääräiset marsipaanit marsipaanileikkurilla tai esim. pizzaleikkurilla kakun ympäriltä. Tässä marsipaanilla kuorrutettu kakku ilman koristeluja.


Voit koristella kakun esim. näin, marsipaanikukilla ja valkosuklaaspritsauksilla.


Mukavaa viikonloppua lukijoillemme! :)

Emmi

13 kommenttia:

  1. Kaunista! =) Itse jouduin tekemään kakun ilman voita ja TÄYSIN MAIDOTTOMAN. Kaulin marsipaanin suoraan kakun päälle ja hyvin se siinä pysyi ilman kreemiäkin =) Kuva kakusta toisessa blogissani ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, sinunkin tekemäsi kakku on todella kaunis, samoin kuten Keijukeidas blogissasi nuo korvakorut 'Syvää vettä' :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Täytyykin kokeilla tuota.
    Tosi kaunis ja herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tulee kaunis,kun hommansa osaa!!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Susanne ja Riitta Sinikka ja mukavaa viikonloppua teille! :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis kakku ja selkeä ohje. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  7. Hieno kakku. :)

    Ninni, maidottoman kreemin saa käyttämällä voin sijaan maidotonta margariinia, esim. tummansinistä Keijua. Mun kokemuksen mukaan marsipaani kestää pidempään hyvänä (eli ei vetisty) jos alla on kreemi.

    Lisäksi vähemmän taitavan leipurin vinkkinä voin sanoa, että marsipaani kannattaa kaulita leivinpaperin päällä, ja nostaa sen paperin kanssa kakun päälle, niin se ei repeä niin helposti eikä tartu pöytään. Kannattaa kokeilla, jos muuten tuntuu vaikeelta. ;)

    VastaaPoista
  8. Askartelin itte ja Tintsu, kiitos teille molemmille ja mukavaa viikonloppua! :)

    Suvi, kiitos vinkeistä, itse tykkään enemmän kaulia marsipaanin leivonta-alustan päällä, kun leivinpaperi koko ajan liikkuu :D Mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

    VastaaPoista
  9. Kiitokset vinkistä Suvi ;) Mutta ei se ehtinyt vetistä, onneksi:
    emmi: todentotta, tuo leivinpaperin päällä kauliminen on TUSKAA, mies sai pidellä kiinni tosi kovaa, jotta onnistuin toisen kakun mustan marsipaanin kaulimaan. Pitänee hankkia kunnon leipomisalusta, jos tämä kakkujen tekeminen koukuttaa ;) Mutta onneksi on vain 2 syntymäpäivät vuodessa, ellei lasketa niitä kaverijuhlia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kakkusi onnistuivat ja kauniita niistä tulikin, varmasti poika tykkäsi :) Itsekin joskus kokeilin ensin kaulita leivinpaperin päällä jotain, kun ajattelin ettei sitten leivonta-alusta sotkeutuisi kaikkiin elintarvikeväreihin tms, mutta äkkiä lensi leivinpaperi roskiin ja leivonta-alusta tilalle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥