tiistai 15. marraskuuta 2011

Itsetehty levite

Löysin Kanelimaasta hyvän ohjeen itsetehtyyn margariiniin/levitteeseen, ilman säilöntä-, väri,- ja muita lisäaineita :) Reilu vuosi sitten siirryimme teollisista margariineista voihin, nyt itsetehtyyn terveellisempään levitteeseen, joka on myös huomattavasti helppokäyttöisempää kuin kova voi.


100 g voita
1,25 dl (rypsi)öljyä (=100 g)
0,25 dl vettä

Sulata voita hieman mikrossa, ei kuitenkaan ihan sulaksi. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen, kunnes seos on tasaista. Säilytä rasiassa jääkaapissa, levite säilyy noin viikon. Laita levite aina käytön jälkeen mahdollisimman pian jääkaappiin, ettei se sula aina, sillä noin 10 minuutissa on levite jo aika sulanutta.

Emmi

2 kommenttia:

 1. Mäkin oon tehny joskus ite valkosipulilevitettä ja voi sanoo et hyvää tulee! Nyt tein tällä reseptillä ihan vaan tavallista levitettä, mutta korvasin rypsiöljyn kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. :)

  Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on siis säilyny kaikki tärkeet ravinnot ja vitamiinit, kun sitä ei oo kuumennettu niin, kun tavan rypsiöljyä.

  Vielä en oo kerenny maistamaan tuota levitettä mitä tein, mutta toivottavasti siitä tulis hyvää.

  ps. teän blogi on tosi kiva ja on hyvä, että väliin tulee myös hieman "terveellisempiä" reseptejäkin kaiken rasvaisten ja makeiden levosten sekaan. Oon testaillut monia reseptejä teiän blogista ja hyvä on tullu. :)

  VastaaPoista
 2. Tuohonhan levitteeseen voi vielä lisätä jotain yrttejä tai mausteita jos haluaa, mutta minusta noinkin menee hyvin :) Ihana kuulla, että olet kokeillut reseptejämme ja pitänyt niistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥