lauantai 12. helmikuuta 2011

Ystävänpäivän sydänpikkuleivät

Tein tälläisiä keksejä ystävänpäiväksi, mutta niistä tuli mielestäni aika mauttomia, jonka takia lisäsin taikinaan vielä hasselpähkinärouhetta. Ohje on hieman muokattuna Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset. Voit tehdä myös näistä kekseistä tikkareita, jos sinulla on tikkukaramellejen tikkuja.  

100 g voita  
1 dl sokeria  
1 kananmuna  
0,25 tl leivinjauhetta  
2 dl vehnäjauhoja  
50 g rouhittua suklaata
(0,75 dl hasselpähkinärouhetta)  

Koristelu  

2 dl tomusokeria  
2 rkl nestettä, esim. tiivistemehua tai vettä+karamelliväriä (laitoin itsetehtyä mehua tiivisteenä)  
koristelurakeita
 
Sekoita kaikki aineet kerralla sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Ota aina pieni pala taikinaa, tee siitä pallo ja litistä ja laita molemmille puolille hieman jauhoja. Ota sydänmuotilla taikinasta palaLaita sydämet pellille, jonka päällä on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes keksit ovat hieman kultaisia, eivät kuitenkaan ruskeita. Tee tomusokeri-neste seos ja pursota se. Koristele koristelurakeilla. Emmi

5 kommenttia:

  1. Voi ei, tälläsiä blogeja ei sais olla kun tulee kauhea makeanhimo :D Ohjeet ja kuvat on tosi hyvät ja selkeät, varmasti onnistuu tekeminen noitten avulla! Kokeilen itse heti kun vaan on aikaa :) Liityin tottakai lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, tälläisillä kommenteilla tulee bloggarin päivään kummasti piristystä!

    VastaaPoista
  3. hei huomenna ystävänpäivä joten hyvä ohje ku kauhea makeahimo

    VastaaPoista
  4. oi! ajattelin tehdä näitä huomiseksi ystäville! kun on ystävän päivä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥