sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mehevät ja maukkaat mokkapalat

Blogissa on ollut taas todella hiljaista ja pahoittelut taas siitä. :( Niin usein vaan tulee leivottua niillä samoilla hyvillä luottoresepteillä, jotka ovat jo blogissa ja aina ei viitsi laittaa niistä uudestaan ja uudestaan kuvia... Mutta laitan nyt kuitenkin tähän linkkejä, mitä olen leiponut, koska ne ovat vain niin hyviä reseptejä! Pari päivää sitten leivoin näitä maailman parhaita brownieta ja kasvistortillawrappeja :) Myös Runebergin torttuja on leivottu tällä reseptillä ja tässä hieman kuvaa tekeleistä :)


Nyt sitten siihen maailman parhaimpien mokkapalojen ohjeeseen! :)

1 iso pellillinen (aikaa kuluu noin 2 tuntia)


6 munaa
6 dl sokeria
8 dl jauhoja
5 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta
3 dl maitoa
300 g voita

kuorrutus:

10 rkl kahvia
120 g voita
n. 400 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta

koristeluun:

strösseleitä

Aloita mokkapalojen tekeminen vaahdottamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi mikrossa. Kun vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, sihtaa sinne vähitellen kuivia aineita, nostele sekaisin nuolijalla ja lisää sitten vuorotellen voisulaa ja maitoa kuivien aineiden kanssa. Kaada valmis taikina pellille, jossa on leivinpaperi päällä ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa mokkapaloihin ei tikkuun tartu enää taikinaa. Anna levyn jäähtyä, jonka jälkeen aloita tekemään kuorrutetta. Keitä vahvaa kahvia, sulata voi kulhossa sulaksi ja mittaa kahvi sinne ja sekoita. Lisää sitten tomusokeria, vaniljasokeria ja kaakaojauhetta vähitellen koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Kun kuorrute on sopivan paksuista, kaada se mokkapalalevyn päälle ja tasoita pinta nopeasta ja lisää siihen päälle halutessasi strösseleitä tai nomparelleja. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi! 



Mukavaa laskiaissunnuntaita lukijoillemme! :)

3 kommenttia:

  1. Tuttu ohje ! Noi on niin takuuvarmoja tarjottavia ;) Mistä tuo suloinen perhoskoriste ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Riitta! :) Juu, tuo ohje on kyllä ihan paras! Tuon perhoskoristeen olen tehnyt sokerimassasta muotilla :)

      Poista
  2. Haha, mäkin tein tänään mokkapaloja ja ajattelin postata niistä... :DD No en ny taidakkaan!
    Hitsi kun ei tässä oo mitään juhliakaan tiedossa, että olis syy miks leipois...Paitsi ehkä noi veljen kultajuhlat joita juhlitaan ens viikonloppuna! Joten postauksia ehkä tulossa! : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥