maanantai 17. syyskuuta 2012

Sweetsixteen- reseptit

Alkuviikosta jo aloitin tekemään mustikkamuffineja. Mustikkapensaamme mustikoista, vieläkin pensaan mustikoista saisi varmaan piiraan :-O Mustikkamuffineihin laitoin lisäksi valkosuklaata ja samahan ohje se on kuin mitä ennemmin tänä syksynä tein, tässä linkki: KLICK


Sitten tein vielä toisiakin muffineita, onneksi, hyvin ovat menneet kaupaksi kun yllätysvieraitakin käynyt!



   Ostin tässä taannoin uuden leivontakirjan, koska se oli vain kympin, mutta kotona huomasin, että kaikki mitat ovat grammoina, mikä on hieman hankalaa kun meillä ei ole keittiövaakaa. Mutta sellainen on nyt hankintalistalla! Kirjan nimi on Kuppikakut (Gummerus), ja tein siitä ohjeen nimeltä Karkkikauppiaan kuppikakut.




Karkkikauppiaan kuppikakut n.12 kpl

150 g voita/margariinia
150g sokeria ( n.2,5 dl)
3 kananmunaa
150g jauhoa (n. 2,7 dl)
1 1/2 tl leivinjauhetta
karamellirouhetta kourallinen


Voikreemi

175g voita
2 rkl maitoa
350 g tomusokeria



Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinivuoat pellille valmiiksi.

Vatkaa voi ja sokeria isossa kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.Vatkaa kananmunat seokseen pienissä erissä. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne seokseen. Kääntele taikinaan myös puolet rouheesta.

Jaa takina vuokiin . Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Voikreemi:

Vatkaa voi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, jotta siitä tulee vaaleaa ja täyteläistä. Vatkaa varovasti sekaan maito. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista taas muutaman minuutin, kunnes voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa. Jaa voikreemi kahteen tai useampaan kulhoon jos haluat lisätä kreemiin elintarvikevärejä.

Kuorruta! Koristeeksi mm. nallekarkkeja ja M&M karkkeja : ) Laita karkitkin heti kuorrutuksen jälkeen paikoilleen, yön aikana kuorrutus kovenee jääkaapissa!


 Kakkupohjan tein torstaina, täälläkin siihen on jo monta ohjetta, tässä yksi: KLICK

Perjantaina täytin kakun. Ostin kaksi Dr. Oetkerin kakkumousse pussia, jotka laitoin kakun väliin, reunoille ja päälle. Kolmaskin olisi ollut tarpeen, kuorrutukseen olisi tarvinnut lisää moussea.

Ja sitten Kitkattien metsästystä.... Ei löytynyt muualta kuin Lidlistä. Eikö tosiaan "normaaleissa" ruokakaupoissa myydä enää KitKatteja :-O
Olin yllättynyt. Jos ostat Lidlin Kitkatteja pussissa, menee kakkuun noin puolitoista pussia.

Kakku on helppo tehdä: tee ensin normaalikakkupohja, seuraavana päivänä täytä se, itse laitoin vadelmahilloa, suklaakakkumoussea ja rouhittua KitKattia.

Kostutin appelsiini-mandariini mehulla.
 


Huh tässäpä tämä nyt olisi! Venyi vähän pitkälle tämän tekeminen kun tänäänkin (oikeana päivänä) oli vieraita : )
 Kommentteja kehiin, kiitos!

7 kommenttia:

  1. Olipa hyvä kun mainitsit tuosta kirjan grammoista. Olen harkinnut sen ostoa, mutten ollut tajunnut tarkistaa siitä tuollaista asiaa. Jää siis valitettavasti ostamatta.

    VastaaPoista
  2. Kakku näyttää ihanalta! En ole kyllä ikinä edes maistanut kitkatteja.

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttääpä hyviltä♥

    VastaaPoista
  4. voi vitsi miten hyviä ohjeita :) ja voisin itsekkin kokeilla tuota kitkat-kakkua omille synttäreilleni :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne : 3 Ja kun to ei ole ollenkaan vaikea ohje niin kokeilemaan vain!

    VastaaPoista
  6. muffinssit on ihananan näköisiä tulee ihan hymyhuulille ja kitkat kakku on varmaan superhyvää täytyy koittaa.. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥