sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Vadelmasuklaakakku

Kokeilin tehdä tämmöistä kakkua testikakkuna pikkusiskojeni ristiäisiin, tosin sillä lailla huonoon aikaan tein kakun, kun olin juuri flunssassa, niin en sitten itse maistanut kakun makua kunnolla... Mutta koemaistajien mukaan oli hyvää! Ehkä tämä voisikin olla se ristiäiskakku, ellen löydä vielä jotain muuta reseptiä :)


valmistusaika n. 1 tunti 50 min (kakkupohja n. 1 tunti ja täyte, kuorrutus ja koristelu n. 50 min)

suklaakakkupohja:

5 munaa
2 dl sokeria
200 g taloussuklaata
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kostutus:

n. 1 dl omenamehua

täyte:

400 g vadelmia
1 dl omenamehua
1,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

2 dl kermaa
tomusokeria

suklaakuorrute:

1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata

Suklaakakkupohja: Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vaahtoon, nostele sekaisin kaapimella vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa. Kaada taikina 26 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35-40 min. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Tee sitten kiisseli: Kiehauta kattilassa vadelmat, mehu, sokeri ja perunajauhot koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Anna kiisselin jäähtyä, vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja kokoa sen jälkeen kakku. Kostuta alin kakkupohja, levitä siihen puolet kermavaahdosta ja kiisselistä. Tee samoin seuraavalle kerrokselle ja aseta ylin kakkupohja päälle ja kostuta se. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet suklaakuorrutteen. Sulata suklaa yhdessä kerman kanssa vesihauteessa kattilassa, kunnes kuorrutus on tasaista. Kaada kakun päälle ja levitä paletilla tasaiseksi. Koristele kakku marsipaanikukilla, spritsauksilla ja sokerihelmillä.




Aurinkoista viikkoa kaikille! =)

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥