maanantai 7. tammikuuta 2013

Gluteeniton ja vähäsokerinen täytekakku

Uudeksi Vuodeksi leivoin itselleni tälläisen täytekakun, johon tuli ihan minimaalinen määrä sokeria. Kokeilin ensin käyttää kääretorttupohjassa sokerin tilalla hunajaa, mutta vaahto ei onnistunut kunnolla, joten päädyin kuitenkin pieneen määrään sokeria. Maultaan kakku oli todella hyvä, maku oli todella lähellä tavallista täytekakkua :) Koristeluun en hirveästi panostanut, kun kakku tuli kuitenkin vain itselle.


15 cm kokoinen täytekakku

kääretorttupohja:

3 munaa
0,5 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte, kostutus ja koristelu:

n. 0,5 dl maitoa
2 dl kermaa
2 pientä banaania
mansikoita soseutettuna

Aloita kakun tekeminen kääretorttupohjalla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vaahtoon. Nostele kuivat aineet sekaisin nuolijalla ja kaada taikina uunipellin toiselle puolelle (tai pienelle uunipannulle) ja paista 200 asteessa noin 10 min. Leikkaa kakkupohjasta esim. kakkuvuokaa apuna käyttäen kaksi 15 cm pyöreää kakkupohjaa. Kokoa kakku lautaselle: Kostuta alin kakkupohja maidolla, levitä siihen kermavaahtoa, soseutettuja mansikoita ja viipaloituja banaanisiivuja. Laita toinen kakkupohja päälle ja tee samoin. Pursota lopuksi lopusta kermasta koristeet kakun reunoille. 

Emmi

3 kommenttia:

  1. Näille erikoisruokavalioresepteille on nykysin kyllä tosi paljon kysyntää. Ihanaa että niitä nykysin löytyykin paljon. Kiitos paljon tästä ohjeesta, nappaan talteen jos joskus tulee tarvis tällaiselle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥