Lohipiirakka
kahdeksalle
Pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
300-400g perattua lohta
ripaus sitruunapippuria
1 ½ dl auramuruja
2½ dl ruokakermaa
3 munaa
100g tuorejuustoa
mausteita
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan. Levitä lohen palat pohjan päälle ja ripottele pinnalle sitruunapippuria ja levitä myös auramurut.
Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja mausteet. Kaada muna-kermaseos piiraan päälle. Ripottele reilusti juustoraastetta ja koristele piirakka kirsikkatomaateilla. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja nosta vuoka sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista n. 20 minuuttia.
Makoista viikonalkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!♥