torstai 22. marraskuuta 2012

Gluteenittomat ja "sokerittomat" muffinssit

Sovelsin itse tämmöisen reseptin appelsiinimuffinsseista, joita voisin syödä. Makeutuksiin käytin hunajaa, koska en usko sen nyt olevan aivan niin "paha" kuin puhdas, valkoinen sokeri ja vielä appelsiinin mehua ja kuorta makua antamaan =) Näistä tuli aivan hyviä, tietysti tavallisella sokerilla olisi saanut parempia, mutta hyvin kelpaavat kyllä minulle! :) En ole aivan selvillä, että voiko esim. diabeetikko syödä hunajaa, mutta ainakin keliakikoille sopiva resepti on! :)


Valmistusaika: 0,5 h (taikinan valmistus 15 min, paisto n. 15 min)

12 muffinssia:

125 g voita
0,5 dl hunajaa
2 munaa
3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (pese ensin hyvin!)

Vatkaa pehmeä voi ja hunaja sekaisin. Lisää kanamunat hyvin vatkaten yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä siivilän läpi vuorotellen maidon ja appelsiinimehun kanssa. Lisää taikinaan raastettu appelsiinin kuori ja nostele taikina sekaisin nuolijalla. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.



Nyt ei oo taas hetkeen tullut postauksia, mutta kun koeviikko hellittää, niin eiköhän blogiin tulis jo pian joululeivonnaisia :) Kiitos muuten ihanista kommenteistanne!

Terkuin Emmi =)

9 kommenttia:

  1. kivan kuohkean näköinen muffinssi, vaikka onkin ns "erikoistapaus". :) ite en joudu tämmösiä leivoskelemaan kauheen usein, mut hyvä et on reseptejä kuitenkin varmuuden vuoksi! ihanaa, joululeivonnaisia odotellen :--)

    http://siivujaonnesta.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, muffinsseista tuli kyllä tosi pehmeitä ja kuohkeita! :) kiitos kommentistasi Vilkku! =)

      Poista
  2. Kerro joskus miten se viljan ja sokerin pois jättäminen on vaikuttanu vai onko muuttanu mitään. :) Ihania muffinsseja jälleen, mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kerron, vaikka nyt heti tässä! :) Ainakaan vielä ei ole näkynyt mitään muutoksia ihon kunnossa, mutta odotellaan ja katsotaan tapahtuuko mitään:)

      Poista
  3. On kyllä tosi kuohkeen näkönen gluteenittomaksi leivonnaiseksi, täytyy pistää ohje talteen :)

    VastaaPoista
  4. Sokerin voi korvata myös vaikkapa Stevialla, sopii myös diabeetikoille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Krista! Kiitos vinkistä ja kommentistasi :)

      Poista
  5. Mä oon vähän miettinyt mitä laittaisi mun isälle joululahjaksi ja tää olisi ainakin hyvä vaihtoehto. Oon muistaakseni joskus ostanut gluteenittomia muffinseja, ei kuitenkaan mitään kaupan valmisjuttuja vaan kauppahallista jonkun leipomon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥